Omletă cu ceapă şi ierburi

omleta cu ceapa si ierburi jpeg

Un mic dejun gustos pentru întreaga familie!

Ingrediente 1 cană ceapă tocată 1/4 cană plus 1 lingură apă 1 linguriţă ulei de măsline 3-4 ouă, bătute 2 linguriţe ierburi (de care vrei) sau 1/2 linguriţă uscate sare piper 2 linguri brânză teleamea sfărâmiţată sau răzuită

Mod de preparare

Fierbi ceapa şi un sfert de cană de apă într-o tigaie mare, la flacără medie. Acoperi cu capac şi laşi pe foc până se mai înmoaie ceapa, cam 2 minute. Dai la o parte capacul, şi mai laşi pe foc până se evaporă apa, 1-2 minute. Pui uleiul şi amesteci.

Mai laşi pe foc, amestecând din când în când, până când ceapa începe să se rumenească, încă 1-2 minute. Torni ouăle bătute, dai focul mai mic şi mai laşi pe foc, amestecând cu o spatulă, până când încep să se facă ouăle. Mai laşi apoi 30 de secunde. Dai focul la minimum. Presari ierburile, sare, piper. Apoi, pui brânza. Ridici puţin omleta din tigaie şi pui restul de apă, 1 lingură. Acoperi cu capacu şi laşi să se facă omleta şi pe partea cealaltă.

sursa: http://www.eatingwell.com/