Omletă cu mere
Cine a spus că omleta nu poate fi preparată şi cu ingrediente puţin mai...neconveţionale. Încercaţi şi vă convingeţi. Rezultatul este delicios.
Ingrediente:
2 ouă 3 linguri de zahăr alb 3 linguri de făină un sfert de linguriţă de praf de copt un vârf de cuţit de sare 3 linguri de lapte 2 gălbenuşuri de ou 2 albuşuri de ou o lingură de zeamă de lămâie o linguriţă de unt un măr mare, curăţat de coajă şi tăiat bucăţele foarte mici un sfert de linguriţă de scorţişoară pisată
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 175 de grade Celsius. Într-un bol mediu, bateţi gălbenuşurile de ou cu mixer-ul, adăugând între timp şi zahărul. Într-un recipient separat, amestecaţi făina, praful de copt şi sarea. Adăugaţi laptele, gălbenuşurile bătute şi zeama de lămâie şi amestecaţi bine. Folosind o lingură de lemn, amestecaţi în această compoziţie şi albuşurile de ou. Topiţi untul. Turnaţi aluatul de omletă în tigaie, aşezaţi bucăţile de măr peste şi presăraţi scorţişoara pisată şi puţin zahăr peste. Se lasă la cuptor timp de 10 minute, până când merele devin aurii.
Foto: therookiecook.com