Omletă cu spanac şi bacon, la cuptor

omleta cu spanac si bacon jpeg

Această omletă apetisantă cu spanac şi bacon este perfectă pentru micul dejun în familie, iar cei dragi vor fi cu siguranţă încântaţi de gustul său.

Ingrediente

5 ouă

120 ml lapte

busuioc

oregano

cimbru

sos de ardei iute, după gust

4 fâşii bacon, feliat cubuleţe

2 căţei de ustuoi, pisaţi

230 g ciuperci, feliate

450 g spanac

1 roşie

sare, după gust

piper, după gust

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 220 °C. Într-un bol, baţi ouăle cu laptele, oregano, busuioc şi cimbru, după gust. Condimentezi cu sare şi piper. Rumeneşti într-o tigaie baconul, timp de 6-8 minute. Transferi pe o farfurie. Căleşti în grăsimea rămasă de la bacon, ciupercile şi usturoiul, aproximativ 3-4 minute. Condimentezi, după gust. Adaugi spanacul spălat şi scurs, timp de 2-3 minute.

Încorporezi ouăle şi trei sferturi din cantitatea de bacon şi laşi pe foc, încă 2 minute. Presari restul de bacon. Dai la cuptor, timp de 14-15 minute. Serveşti după ce s-a răcit puţin.

Sursa http://damndelicious.net