Omletă cu şuncă şi praz

omleta cu sunca si praz jpeg

Prazul este bogat în fibre, minerale şi vitamine, fiind însă foarte slab caloric şi poate fi consumat crud sau în diverse mâncăruri.

Ingrediente

6 felii şuncă sau costiţă afumată 4 ouă o cană praz tocat (partea verde) 1 ceapă 2 linguri ulei sare piper

Preparare

Rumeneşti feliile de şuncă pe grătar sau în tigaie, fără adaos de grăsime, apoi le scoţi deoparte şi le tai bastonaşe. Tai „inimile“ de salată în patru, pe lungime, şi ceapa, rondele subţiri.Torni uleiul într-o tigaie, adaugi ceapa şi o laşi să se înmoaie puţin.Torni imediat ouăle bătute cu sare şi piper, după gust, şi prazul tocat. Laşi omleta să se

coacă pe o parte, adaugi bucăţile de şuncă sau de costiţă şi o introduci cinci minute în cuptorul încins. Serveşti omleta caldă, cu salată verde şi cu roşii. În locul „inimilor“ de salată, poţi folosi şi anghinare sau praz.