Omletă cu şuncă şi praz

omleta cu sunca si praz jpeg

Prazul este bogat în fibre, minerale şi vitamine, fiind însă foarte slab caloric şi poate fi consumat crud sau în diverse mâncăruri.

Ingrediente

6 felii şuncă sau costiţă afumată 4 ouă o cană praz tocat (partea verde) 1 ceapă 2 linguri ulei sare piper

Preparare

Rumeneşti feliile de şuncă pe grătar sau în tigaie, fără adaos de grăsime, apoi le scoţi deoparte şi le tai bastonaşe. Tai „inimile“ de salată în patru, pe lungime, şi ceapa, rondele subţiri.Torni uleiul într-o tigaie, adaugi ceapa şi o laşi să se înmoaie puţin.Torni imediat ouăle bătute cu sare şi piper, după gust, şi prazul tocat. Laşi omleta să se

coacă pe o parte, adaugi bucăţile de şuncă sau de costiţă şi o introduci cinci minute în cuptorul încins. Serveşti omleta caldă, cu salată verde şi cu roşii. În locul „inimilor“ de salată, poţi folosi şi anghinare sau praz.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg