Orez cu lapte
![orez cu lapte jpeg](https://cdn.adh.reperio.news/image-d/d94bc4f5-3b89-4a60-bd7c-0132c0942fa6/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D750%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Cui nu-i plăcea în copilărie orezul cu lapte? Cu scorţişoară ori puţin gem? Iată reţeta simplă a bunicilor şi mamelor noastre.
Ingrediente (2 porţii)
½ cană orez 2 căni lapte 5 linguriţe zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 vârf cuţit scorţişoară
Mod de preparare
Speli orezul în multe ape şi-l laşi într-un vas cu apă. Pui laptele la fiert şi când clocoteşte adaugi orezul scurs bine de apă şi amesteci continuu. Când s-a îngroşat compoziţia, adaugi zahărul şi zahărul vanilat, amestecând în continuare. Dacă orezul nu e fiert, mai adaugi puţin lapte.Când e gata, îl pui în cupe, ornezi cu scorţişoară sau dulceaţă. Se consumă rece, dar e bun şi cald.