Orez cu legume

orez cu legume jpeg

N-ai timp pentru un meniu elaborat? Pune repede orez la fiert, căleşte câteva legume, decorează cu puţină fantezie şi cheamă-i pe cei dragi la masă.

Ingrediente

300 g orez cu bobul lunguieţ 4-5 frunze salată verde 1 ardei gras portocaliu 1 ardei gras roşu 2 morcovi 2 fire ceapă verde 5-6 ciuperci mici 1 foaie de dafin 3 linguri ulei de măsline 2 roşii frunze de ţelină pătrunjel verde frunze de salvie tarhon sare piper 1 lingură smântână

Mod de preparare

Căleşti în două linguri de ulei ceapa tăiată rondele, ardeii tăiaţi fâşii, morcovii feliaţi, ciupercile întregi sau tăiate pe jumătate şi roşiile tăiate cubuleţe. Când sunt aproape înmuiate, adaugi frunze de ţelină, pătrunjel, salvie, tarhon, sare şi piper. Dai deoparte legumele de pe foc şi le laşi să se răcească.Separat, fierbi 10 minute orezul spălat bine şi scurs în apă cu un praf de sare (600 ml apă), cu o lingură de ulei şi o foaie de dafin. Îl dai deoparte de pe foc, acoperi şi laşi să absoarbă lichidul şi să se umfle boabele.

Aşezi orezul în boluri mici pentru o porţie, apăsând bine ca să rămână boabele unite între ele, le răstorni pe farfurii pe care ai pus frunze de salată verde. Garniseşti cu legumele călite, cu sosul lăsat în timpul gătitului şi stropeşti deasupra cu smântână.