Orez cu praz (reţetă grecească)

Poţi servi acest fel de mâncare ca garnitură sau, dacă mai pui nişte legume lângă, îl poţi transforma în „vedeta“ meniului.
Ingrediente
1 lingură ulei de măsline ½ ceapă tăiată julien 3 căţei usturoi, pisaţi 3 fire ceapă verde, tocată 1 fir praz, tocat 150 g orez 750 ml zeamă în care au fiert legume 1/2 linguriţă oregano uscat 3 linguri pătrunjel verde, tocat 2 linguri muguri de pin sare piper
Mod de preparare
Încinge uleiul într-o tigaie, adaugă ceapa, usturoiul, ceapa verde şi prazul. Acoperă cu un capac şi lasă la foc mediu, cam 5 minute, până când se înmoaie legumele.
Adaugă orezul şi mai lasă pe foc 2-3 minute.
Apoi, toarnă zeama de la legume şi pune şi oregano. Amestecă bine şi lasă să bolborosească la foc mic, amestecând o dată la câteva minute. Orezul va absorbi zeama.
Când orezul s-a fiert şi nu mai există zeamă în exces, adaugă pătrunjelul şi mugurii de pin. Asezonează cu sare şi piper după gust. Serveşti cald.
sursa: amuse-your-bouche.com