Orez cu praz (reţetă grecească)

orez cu praz jpeg

Poţi servi acest fel de mâncare ca garnitură sau, dacă mai pui nişte legume lângă, îl poţi transforma în „vedeta“ meniului.

Ingrediente

1 lingură ulei de măsline ½ ceapă tăiată julien 3 căţei usturoi, pisaţi 3 fire ceapă verde, tocată 1 fir praz, tocat 150 g orez 750 ml zeamă în care au fiert legume 1/2 linguriţă oregano uscat 3 linguri pătrunjel verde, tocat 2 linguri muguri de pin sare piper

Mod de preparare

Încinge uleiul într-o tigaie, adaugă ceapa, usturoiul, ceapa verde şi prazul. Acoperă cu un capac şi lasă la foc mediu, cam 5 minute, până când se înmoaie legumele.

Adaugă orezul şi mai lasă pe foc 2-3 minute.

Apoi, toarnă zeama de la legume şi pune şi oregano. Amestecă bine şi lasă să bolborosească la foc mic, amestecând o dată la câteva minute. Orezul va absorbi zeama.

Când orezul s-a fiert şi nu mai există zeamă în exces, adaugă pătrunjelul şi mugurii de pin. Asezonează cu sare şi piper după gust. Serveşti cald.

sursa: amuse-your-bouche.com



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg