Orez cu praz (reţetă grecească)

orez cu praz jpeg

Poţi servi acest fel de mâncare ca garnitură sau, dacă mai pui nişte legume lângă, îl poţi transforma în „vedeta“ meniului.

Ingrediente

1 lingură ulei de măsline ½ ceapă tăiată julien 3 căţei usturoi, pisaţi 3 fire ceapă verde, tocată 1 fir praz, tocat 150 g orez 750 ml zeamă în care au fiert legume 1/2 linguriţă oregano uscat 3 linguri pătrunjel verde, tocat 2 linguri muguri de pin sare piper

Mod de preparare

Încinge uleiul într-o tigaie, adaugă ceapa, usturoiul, ceapa verde şi prazul. Acoperă cu un capac şi lasă la foc mediu, cam 5 minute, până când se înmoaie legumele.

Adaugă orezul şi mai lasă pe foc 2-3 minute.

Apoi, toarnă zeama de la legume şi pune şi oregano. Amestecă bine şi lasă să bolborosească la foc mic, amestecând o dată la câteva minute. Orezul va absorbi zeama.

Când orezul s-a fiert şi nu mai există zeamă în exces, adaugă pătrunjelul şi mugurii de pin. Asezonează cu sare şi piper după gust. Serveşti cald.

sursa: amuse-your-bouche.com