Orez prăjit cu ouă şi mazăre

1 c9116658a1c752c2f7ab6be393d2a8c71ef13c82 jpg jpeg

Ai aici o reţetă pentru felul 2 sau cină hrănitoare şi consistentă.

De ce ai nevoie ca să prepari orez prăjit, cu ouă şi mazăre:

2 linguri de ulei vegetal 3 ouă mari, bătute uşor 300 g cârnaţi proaspeţi, fără pieliţă 1/2 ceapă medie tocată mărunt 1 kg orez fiert, preferabil rece 2 linguri sos de soia 1/2 linguriţă sare piper negru măcinat 1/2 cană (110 g) brânză rasă 1/2 cană (110 g) mazăre fiartă frunze de pătrunjel proaspăt

Cum prepari orez prăjit, cu ouă şi mazăre:

Încălzeşti 1 lingură de ulei într-o tigaie sau cratiţă la foc mediu-mare, adaugi ouăle, făcându-le uşor jumări cu o spatulă 1-2 minute. Transferă într-un castron sau farfurie şi dă deoparte. Pune în cratiţă cealaltă lingură de ulei, cârnaţii, ceapa şi căleşte-le, fărâmiţând cârnaţii cu o lingură de lemn în bucăţi mici, până când s-au prăjit şi ceapa este moale, circa 5 minute. Adaugă orezul şi amestecă circa 3 minute.

Foloseşte spatula pentru a nivela orice posibile cocoloaşe. Adaugă sosul de soia şi sare, asezonează cu piper, şi mai ţine pe foc încă 1 minut. Adaugă în cratiţă ouăle bătute, brânza şi mazărea şi amestecă uşor ca să se combine, până când brânza s-a topit. Gustă şi dacă e cazul, mai asezonează cu sare sau sos de soia. Presară  pătrunjel şi serveşte.

Sursa: https://www.thekitchn.com