Ouă benedict
De ouă nu ne săturăm niciodată. Această reţetă este la îndemâna tuturor.
Ingrediente (4 porţii)
4 chifle pufoase 4 ouă 6 linguri oţet de vin 4 felii şuncă 2 l apă sare
85 g unt
3 gălbenuşuri
2 linguri zeamă de lămâie
4 linguri apă rece
1 praf boia iute
sare
8 roşii cherry
8 frunze de leurdă sau spanac
½ legătură de pătrunjel
Mod de preparare
Pui la fiert apa, torni oţetul şi când a dat în clocot adaugi, pe rând, ouăle sparte în prealabil. După 5-8 minute le scoţi şi le scurgi bine. Pentru sos, topeşti untul într-un vas. Într-un castron, baţi gălbenuşurile cu zeama de lămâie, boiaua iute şi sarea, după gust. Adaugi treptat untul topit şi apoi apa rece. Torni compoziţia într-o tigaie şi laşi să fiarbă la foc mic amestecând continuu, până când sosul se îngroaşă.
Tai chiflele pufoase în două şi le pui la prăjit. Ungi fiecare chiflă cu o lingură de sos, adaugi o felie de şuncă şi apoi un ou fiert. Mai pui deasupra o lingură de sos. Serveşti ouăle în chiflă, calde, presărate cu pătrunjel tocat şi cu garnitură de roşii cherry şi frunze proaspete de leurdă sau de spanac.