Ouă în aspic

Din ouăle rămase de la masa de Paşti, prepară o reţetă aspectuoasă şi delicioasă, ouă în aspic.
De ce ai nevoie
100 g mazăre
1 conservă porumb
1 morcov
1 rădăcină de ţelină
2 căţei de usturoi
2 pliculeţe gelatină
sare
6-7 ouă fierte
Cum se prepară
Fierbi mazărea cu căţeii de usturoi întregi, morcovul tăiat cubuleţe şi rădăcina de ţelină tocată, în apă cu sare. Când s-au înmuiat legumele, adaugi porumbul scurs şi spălat şi mai laşi să dea câteva clocote. După ce s-a răcorit zeama în care au fiert legumele, adaugi gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Tapetezi o formă de guguluf cu folie alimentară. Torni un strat de supă şi legume şi aşezi ouăle fierte, descojite, unul după altul. Torni restul de legume şi zeama şi dai la frigider câteva ore. După ce s-a întărit, răstorni aspicul, îndepărtezi folia şi decorezi după imaginaţie.