Ouă pane

Oua pane jpeg

E momentul ca ouăle să devină vedeta culinară a zilei. Incontestabilă! Iar această reţetă este cea mai bună variantă!

Ingrediente (4 porţii): 8 ouă fierte tari 7 linguri de făină 3 ouă crude 7 linguri de pesmet 100 g caşcaval ras sau parmezan ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Cureţi de coajă ouăle fierte. Pui în trei castroane diferite făina, ouăle bătute spumă şi pesmetul amestecat cu parmezanul ori caşcavalul. Dai oul prin făină, prin oul bătut, iar prin făină. Apoi reiei operaţiunea şi dai prin pesmet, ou, pesmet şi aşezi oul glazurat pe un platou. Dacă vrei ca să-ţi iasă crusta groasă dai de câte două ori oul prin făină, ouă, iar făină, apoi prin pesmet, ou şi pesmet, tot de câte două ori. Repeţi operaţiunea până când epuizezi ingredientele. Prăjeşti ouăle în baie de ulei, până capătă o frumoasă crustă aurie.

Le scoţi pe şerveţele de bucătărie pentru a elimina excesul de grăsime. Ouăle glazurate sunt excelente calde, dar le poţi servi şi reci.