Ouă umplute

oua umplute jpeg

Maioneza o poţi cumpăra din comerţ sau o poţi prepara în casă dintr-un gălbenuş crud şi unul fiert, puţin muştar, ulei şi zeamă de lămâie. Costă mai puţin şi e mult mai sănătoasă.

Ingrediente

5 ouă 2 linguriţe muştar 2 linguriţe pastă de hrean 1 praf boia iute 2 linguri maioneză sare

Mod de preparare

Speli bine ouăle şi le pui la fiert în apă cu sare. Le laşi aproximativ 10 minute, le scoţi şi le clăteşti în apă rece. După ce s-au răcit, le descojeşti şi le tai jumătăţi pe lung.

Scoţi gălbenuşurile, le pui într-un castron şi le zdrobeşti cu o furculiţă. Le combini cu maioneza, muştarul şi cu hreanul. Dacă e cazul, mai presari sare şi continui să amesteci. Umpli jumătăţile de ou cu această pastă şi presari boiaua.