Pacheţele cu cartofi zdrobiţi

Vrei un aperitiv delicios şi uşor de făcut? Aceste pacheţele cu cartofi zdrobiţi sunt ideale!
Ingrediente
10 cartofi noi mici (roşii sau albi) 1/3 cană ulei de măsline 1 căţel de usturoi mare, zdrobit sare de mare busuioc proaspăt, tocat
Mod de preparare
Preîncălzeşte cuptorul la 450 de grade. Pune cartofii într-o oală şi umple-o cu apă. Pune oala la fiert la foc mare până clocoteşte, iar apoi dă focul încet şi lasă la fiert pentru 20 de minute, sau până când cartofii pot fi zdrobiţi cu furculiţa, dar încă să aibă rezistenţă.
Între timp, pune căţelul de usturoi zdrobit şi uleiul într-o tigaie şi găteşte timp de 40 de minute la foc mare.
Scurge cartofii cu grijă. Pune un prosop curat peste fiecare cartof şi zdrobeşte-i cu ajutorul unui pahar, lovindu-i cu fundul acestuia. Nu îi zdrobi prea tare, dacă nu vrei să îşi piardă forma.
Pregăteşte o tavă pe care să o ungi cu uleiul infuzat. Pune cartofii zdrobiţi în tavă. Toarnă peste fiecare cartof câte o linguriţă de ulei de măsline. Presoară sare de mare peste ei.
Pune-i la copt pentru 20-25 de minute sau până când cartofii capătă o crustă aurie. Scoate aceste pacheţele cu cartofi zdrobiţi de la cuptor şi presoară busuioc pe deasupra.
Aceste pacheţele cu cartofi zdrobiţi se servesc calzi.
sursa: www.thekitchenprepblog.com