Pâine Gouda
O reţetă altfel - paine Gouda. Brânza Gouda este de origine olandeză. Aveţi grijă să nu puneţi prea multă sare atunci când preparaţi orice fel de mâncare cu această brânză, deoarece este sărată.
Ingrediente:
o pâine pufoasa de diamentru de 20-24 cm 3 haşme un ardei pimento roşu 50 g unt 250 g brânză Gouda 2 ouă lapte sos Worcestershire tabasco sare piper
Mod de preparare:
Se taie parte de sus a pâinii şi se scoate tot miezul, cu grijă, să nu se rupă coaja.
Se mărunţesc două treimi din miez şi se pun într-un castron. Se curăţă şi se taie haşmele. Se pârleşte ardeiul deasupra flăcării, apoi se curăţă şi se taie fâşii şi le căliţi în unt.
Se taia coaja de la brânză, apoi se arde şi se amestecă cu miezul de pâine, ouăle bătute, câteva linguri de lapte, ardeiul, haşmele, sare, piper, sos Worcestershire şi Tabasco. Se amestecă bine, apoi se toarnă în coaja pâinii. Se încălzeşte cuptorul la 225 g C. Se pune pâine în mijlocul cuptorului timp de 20 de minute.
Aceasta paine Gouda se serveşte fierbinte. Coaja ar trebui să fie crocantă, iar umplutura la aceasta paine Gouda sa fie cremoasă.
FOTO cilantrocooks.com