Pară în sos de vin

Pear Poached in Rioja Orange and Spices jpeg

Răsfăţate de soare şi mângâiate de vânt, perele pârguite aşteaptă festinul din bucătărie.

Ingrediente

4 pere 4 linguriţe de zahăr 200 ml vin roşu sau roze coajă de portocală şi de lămâie felii de lămâie ca decor 1 baton scorţişoară 1 pahar mic coniac Mod de preparare

Se pun la fiert, într-un vas adânc, zahărul, vinul şi toate mirodeniile şi se lasă să dea în câteva clocote.

Se curăţă perele de coajă, păstrându-se codiţele şi se introduc în siropul de vin, având grijă să fie bine acoperite de lichid. Se lasă să fiarbă aproximativ 15 minute şi se scot cu spumiera pe un platou.

Siropul în care au fietrt perele se lasă să mai fiarbă puţin, până se îngroaşă.

Perele fierte se aşază pe farfurioarele de servit, se decorează cu felii de lămâie şi se garnisesc cu siropul de vin.