Pară în sos de vin

Pear Poached in Rioja Orange and Spices jpeg

Răsfăţate de soare şi mângâiate de vânt, perele pârguite aşteaptă festinul din bucătărie.

Ingrediente

4 pere 4 linguriţe de zahăr 200 ml vin roşu sau roze coajă de portocală şi de lămâie felii de lămâie ca decor 1 baton scorţişoară 1 pahar mic coniac Mod de preparare

Se pun la fiert, într-un vas adânc, zahărul, vinul şi toate mirodeniile şi se lasă să dea în câteva clocote.

Se curăţă perele de coajă, păstrându-se codiţele şi se introduc în siropul de vin, având grijă să fie bine acoperite de lichid. Se lasă să fiarbă aproximativ 15 minute şi se scot cu spumiera pe un platou.

Siropul în care au fietrt perele se lasă să mai fiarbă puţin, până se îngroaşă.

Perele fierte se aşază pe farfurioarele de servit, se decorează cu felii de lămâie şi se garnisesc cu siropul de vin.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg