Pârjoale din orez cu ceapă verde

parjoale orez ceapa verde jpeg

Ştiai că există o proporţie inversă între frecvenţa utilizării cepei în alimentaţie şi riscul de apariţie a mai multor forme de cancer? Studiile arată că, la fel ca usturoiul şi prazul, ceapa prezintă capacitatea de a acumula seleniul din sol, o substanţă protectoare împotriva apariţiei cancerului. Consumul de ceapă (cel puţin jumătate de ceapă crudă pe zi) a fost asociat, într-un studiu francez, cu o reducere de cel puţin 50% a riscului de apariţie a cancerului de stomac.

Ingrediente (8 chiftele)

120 g orez 1 legătură mărar 3 căţei de usturoi 1 legătură ceapă verde 200 g brânză de soia făină piper 1 lingură de pesmet ulei sare

Mod de preparare

Speli bine orezul şi-l fierbi conform instrucţiunilor. Când este gata, adaugi un praf de sare, puţin piper şi mărarul tocat fin. Cureţi ceapa verde şi usturoiul şi le căleşti în puţin ulei. Adaugi orezul fiert şi brânza rasă şi amesteci bine. Presari şi pesmetul, apoi laşi compoziţia să se răcească bine. Formezi chiftelele şi le dai prin făină, apoi le prăjeşti pe ambele părţi, până se rumenesc.