Paste carbonara cu smântână

paste carbonara 54401000 jpeg

Pentu această reţetă de paste carbonara cu smântână poţi folosi orice paste care au striaţii, deoarece sosul se va prinde mai bine de ele.

De ce ai nevoie pentru paste

½ pachet paste

4 gălbenuşuri

250 ml smântână

100 g bacon

2-3 căţei de usturoi

2-3 linguri ulei

sare

piper

parmezan

Cum se prepară paste carbonara cu smântână

Fierbi pastele în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Le scurgi şi le treci pe sub un jet de apă rece.

Toci baconul şi usturoiul. Încingi uleiul în tigaie şi căleşti baconul. Când devine uşor auriu, adaugi usturoiul, iar după 1-2 minute pastele fierte. Mai ţii pe foc un minut şi dai deoparte. Torni smântâna amestecată cu gălbenuşurile, în care ai adăugat sare şi piper după gust. Amesteci bine şi serveşti cu parmezan.