Paste carbonara cu smântână
Pentu această reţetă de paste carbonara cu smântână poţi folosi orice paste care au striaţii, deoarece sosul se va prinde mai bine de ele.
De ce ai nevoie pentru paste
½ pachet paste
4 gălbenuşuri
250 ml smântână
100 g bacon
2-3 căţei de usturoi
2-3 linguri ulei
sare
piper
parmezan
Cum se prepară paste carbonara cu smântână
Fierbi pastele în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Le scurgi şi le treci pe sub un jet de apă rece.
Toci baconul şi usturoiul. Încingi uleiul în tigaie şi căleşti baconul. Când devine uşor auriu, adaugi usturoiul, iar după 1-2 minute pastele fierte. Mai ţii pe foc un minut şi dai deoparte. Torni smântâna amestecată cu gălbenuşurile, în care ai adăugat sare şi piper după gust. Amesteci bine şi serveşti cu parmezan.