Paste carbonara cu smântână şi ou

Sunt apreciate în întreaga lume şi nici nu-ţi trebuie multă îndemânare ca să le prepari. Iată cum poţi face paste carbonara cu smântână şi ou.
De ce ai nevoie pentru paste carbonara cu smântână şi ou
1 pachet spaghetti
2 linguri ulei de măsline
200 g bacon
4 căţei de usturoi
1 praf de sare
2 ouă
1 cană parmezan ras
200 g ciuperci
200 ml smântână
piper
pătrunjel tocat
Cum se prepară pastele carbonara cu smântână şi ou
Pune la fiert apă cu sare, iar când clocoteşte adaugă pastele. Lasă-le la fiert 8-10 minute. Nu trebuie să fie foarte moi, ci uşor crude.
Între timp, încinge uleiul în tigaie şi prăjeşte baconul până devine crocant. Pune usturoiul zdrobit şi ciupercile tăiate şi mai lasă 1 minut pe foc. Pune în tigaie spaghetele fierte, scurse. Bate ouăle, amestecă-le cu parmezanul şi smântâna. Dă deoparte tigaia şi toarnă sosul. Amestecă bine, pentru a nu se transforma ouăle în omletă. Dacă nu are consistenţa dorită, poţi turna puţină apă în care au fiert pastele. Pune pe fo pentru încă 2-3 minute. Presară pe deasupra piper şi pătrunjel şi dă deoparte.