Paste cu creveţi

Ai musafiri şi vrei să faci un preparat rafinat şi gustos? Încearcă reţeta tânărului chef Andrei Ţandără, bucătarul emisiunii „Click! Poftă bună!“, cu care te întâlneşti la Prima TV, în fiecare sâmbătă, de la 11.30.
Ingrediente
1 pungă de paste 500 g creveţi congelaţi 200 g dovlecel 2-3 căţei de usturoi 200 g roşii cherry 10 g frunze de busuioc 2 limete 4-5 frunze de ceapă chivas ulei sare piper 30 g parmezan ras
Mod de preparare
Pui la fiert un vas cu apă, arunci în ea creveţii congelaţi, îi laşi 2-3 secunde şi îi scoţi imediat. În aceeaşi apă, pui sare, ulei, o laşi să clocotească şi adaugi pastele. Le fierbi conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Încingi ulei într-o tigaie, pui usturoiul, laşi câteva secunde şi adaugi dovlecelul, roşiile tăiate şi amesteci. Nu le ţii mult timp pe foc, pentru că legumele trebuie să fie al dente. Potriveşti gustul cu sare şi piper şi verşi legumele într-un bol.
Mai torni, dacă e cazul, ulei în tigaie şi pui creveţii pe care îi laşi până când devin roşii şi se evaporă apa, apoi adaugi legumele, zeama de la două limete, busuiocul tăiat fin şi mai ţii pe foc să se combine aromele şi, dacă e cazul, torni un polonic din apa în care au fiert pastele. Presari ceapa chivas tăiată fin şi pui şi pastele, amesteci şi opreşti focul.
Aşezi pastele pe farfurie şi le serveşti cu parmezan ras.