Paste cu file de peşte
Paste cu file de peşte: Peştele este întotdeauna o idee bună pentru un preparat uşor.
Paste cu file de peşte
Peştele este întotdeauna o idee bună pentru un preparat uşor. În combinaţie cu pastele, devine o masă principală, rapidă şi gustoasă.
Dificultate medie/Preparare: 1 h/2 porţii
Ingrediente:
2 fileuri de peşte alb
200 g spaghete
200 g ciuperci
½ ardei gras
1 legătură pătrunjel
sare, piper
ulei
1 lingură zeamă de lămâie
1 căţel de usturoi
Mod de preparare:
Reţetă de paste cu file de peşte
Condimentezi peştele cu sare şi piper, după gust, îl stropeşti cu zeama de lămâie şi cu puţin ulei, îl aşezi într-o tavă cu hârtie de copt, îl acoperi cu folie de aluminiu şi-l dai la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 20 de minute.
Între timp, pregăteşti pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Feliezi ciupercile, iar ardeiul îl tai fâşii şi le căleşti, la foc iute, 3-4 minute. Adaugi usturoiul pisat, apoi pastele scurse de apa în care au fiert. Amesteci bine, condimentezi cu sare şi piper, după gust şi, la final, presari pătrunjelul tocat. Serveşti peştele pe pat de paste.
FOTO: Profimedia