Paste cu linte

paste cu linte jpeg

Nu uita ori de câte ori prepari linte să ţii cont de aceste trucuri: nu se adaugă sare la fierberea lintei pentru că se întăreşte; lintea se înmoaie înainte de pregătire, după care se curăţă de coji; lintea se aromează dacă adaugi la fiert ceapă, usturoi, morcov şi ţelină.

Ingrediente

300 g paste fusilli 200 g linte verde 300 ml pulpă de roşii 1 ardei gras roşu 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei verdeaţă (pătrunjel verde) busuioc verde 2 linguri caşcaval ras sare piper

Cum se prepară

Se alege lintea, se spală în mai multe ape reci, apoi se fierbe. Separat, se călesc, în ulei bine încins, ceapa tocată mărunt împreună cu usturoiul zdrobit şi ardeiul tăiat cubuleţe. Se adaugă pulpa de roşii tocată mărunt şi se lasă să fiarbă până scade. Sosul de ceapă şi de roşii se toarnă peste lintea fiartă şi se lasă să fiarbă împreună circa 3-4 minute. Se potriveşte gustul de sare şi piper, apoi se ia de pe foc. Separat, se fierb pastele al dente în apă cu sare, se scurg, se aşază pe un platou cald şi se asezonează cu sosul de linte. Se decorează cu verdeaţă şi busuioc verde. Se presară caşcaval ras şi se serveşte imediat.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg