Paste cu linte

paste cu linte jpeg

Nu uita ori de câte ori prepari linte să ţii cont de aceste trucuri: nu se adaugă sare la fierberea lintei pentru că se întăreşte; lintea se înmoaie înainte de pregătire, după care se curăţă de coji; lintea se aromează dacă adaugi la fiert ceapă, usturoi, morcov şi ţelină.

Ingrediente

300 g paste fusilli 200 g linte verde 300 ml pulpă de roşii 1 ardei gras roşu 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei verdeaţă (pătrunjel verde) busuioc verde 2 linguri caşcaval ras sare piper

Cum se prepară

Se alege lintea, se spală în mai multe ape reci, apoi se fierbe. Separat, se călesc, în ulei bine încins, ceapa tocată mărunt împreună cu usturoiul zdrobit şi ardeiul tăiat cubuleţe. Se adaugă pulpa de roşii tocată mărunt şi se lasă să fiarbă până scade. Sosul de ceapă şi de roşii se toarnă peste lintea fiartă şi se lasă să fiarbă împreună circa 3-4 minute. Se potriveşte gustul de sare şi piper, apoi se ia de pe foc. Separat, se fierb pastele al dente în apă cu sare, se scurg, se aşază pe un platou cald şi se asezonează cu sosul de linte. Se decorează cu verdeaţă şi busuioc verde. Se presară caşcaval ras şi se serveşte imediat.