Paste cu pui şi broccoli, reţeta rapidă

paste cu pui si broccoli jpeg

Sărbătorile Pascale au trecut, iar dacă bucatele tradiţionale nu îţi mai surâd, poţi încerca o reţetă delicioasă de paste cu pui şi broccoli, a cărui secret constă în forma de scoică pe care trebuie să o aibă acestea, pentru a putea fi umplute.

Indrediente

Pentru sos

50 g unt

300 g smântână

100 g cremă de brânză

1 căţel de usturoi, pisat

100 g parmezan

sare, după gust

piper, după gust

Pentru paste

350 g paste conchiglioni

300 g piept de pui, mărunţit

250 g mozzarella

300 g broccoli, tocat

sare, după gust

piper, după gust

parmezan, după gust

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 170 de grade. Într-un vas amesteci untul, smântâna şi crema de brânză şi dai la foc mic, până se topesc. Adaugi usturoiul, sare şi piper, până obţii un sos. La final, presari parmezan ras şi mai laşi pe foc 3-5 minute, până începe să se îngroaşe. Dai deoparte.

Pregăteşti pastele conform instrucţiunilor de pe amalaj. Într-un bol, combini puiul, broccoli, mozzarella şi jumătate din sos. Condimentezi cu sare şi piper. Umpli fiecare scoică cu amestecul. Aşezi într-o tavă, în sosul rămas. Dai la cuptor 25-30 de minute. Serveşti cu parmezan ras, dacă doreşti.

Sursa http://therecipecritic.com