Paste cu sos de roşii

Paste cu tomate si sos vegetarian jpeg

Pastele nu fac parte neapărat  din categoria meselor grele, gătite cu tomate şi sos vegetarian, îţi oferă o alternativă sănătoasă atunci când simţi nevoia să mai faci schimbări în meniul tău.

De ce ai nevoie pentru a prepara paste cu tomate şi sos vegetarian

1 lingură ulei de masline

2 cepe mari, tăiate mărunt

2 legături de frunze de ţelină, tocate mărunt

2 cartofi, pisaţi

1 fir de praz, tăiat mărunt

2 ardei roşii, tăiaţi şi curăţaţi

300 g paste în forma dorită

400 g sos de roşii

oţet de mere după gust

parmeza ras, după gust

Cum se prepară pastele cu roşii şi sos vegetarian

Pune uleiul la încălzit într-o oală potrivită, în care adaugi ceapa, frunzele de ţelină, cartofii şi prazul şi găteşte-le la foc mic timp de 20 de minute. Adaugă ardeii şi mai lasă-i pe foc încă 10 minute, iar la final sosul de tomate  cu puţin oţet de mere, după gust. Fierbe tot amestecul încă 20 de minute.

Găteşte pastele urmând instrucţiunile de pe pachet. Între timp dă sosul prin blender, până devine moale. Scurge bine pastele şi amestecă-le cu sos. Asezonează cu parmezan ras pe deasupra şi rucola.

Sursa http://www.bbcgoodfood.com