Paste cu sos de roşii şi usturoi
Ingrediente(pentru 4 porţii):
Un pachet de paste 1 kg de roşii 4 căţei de usturoi zdrobiţi O lingură de ulei de măsline O linguriţă de busuioc tocat 1 lingură de pastă de tomate Sare după gust Piper negru( după preferinţe ) O jumătate de cană de parmezan ras
Mod de preparare:
Puneţi roşiile într-o oală şi acoperiţi-le cu apă rece. Se lasă la fiert, apoi se răstoarnă apa din oală şi se înlocuieşte cu apă rece. După fierbere, curăţaţi roşiile şi tăiaţi-le în bucăţi mici.
Fierbeţi pastele cu sare. Puneţi o tigaie pe foc mic şi turnaţi uleiul de măsline, iar peste el, căţeii de usturoi şi pasta de tomate. Imediat după, turnaţi roşiile, sarea şi piperul.Amestecaţi, până când sosul de roşii este gata. La sfârşit adăugaţi busuiocul.
Puneţi câteva linguri de ulei de măsline în paste şi amestecaţi. Apoi turnaţi sosul de tomate peste ele.Se garnisesc cu parmezan. Se pot servi şi cu garnitură de ciuperci.
Sursa: http://allrecipes.com/