Paste cu şuncă afumată
Pastele cu sunca afumata sunt ideală pentru o masă rapidă şi gustoasă.
Ingrediente:
400 g spaghete 200 g kaizer sau şuncă afumată 2 gălbenuşuri 200 ml smântână de gătit 2 linguri caşcaval ras busuioc pătrunjel verde sare piper
Mod de preparare:
Se taie kaizerul sau şunca cubuleţe şi se călesc uşor. Separat, se bat gălbenuşurile cu smântâna, caşcavalul ras, sare, piper şi busuioc uscat, după gust, apoi se toarnă peste kaizer şi se amestecă uşor până se leagă. Se fierb spaghetele al dente în apă cu sare, se scurg, fără a se clăti cu apă rece, şi se aşază într-un castron încăpător. Sosul de smântână şi kaizer se toarnă peste pastele fierbinţi, pentru a le asezona şi se servesc imediat presărate cu pătrunjel verde tocat.
Supa de legume cu paste si afumatura