Paste cu şuncă şi sos de smântână

paste de casa cu sos alb jpeg

Pastele cu şuncă şi sos alb sau carbonara îţi pot aduce întotdeauna o bucăţică de Italie la tine acasă.

Ingrediente

250 g paste 150 g şuncă presată sau costiţă afumată 1 fir ceapă verde (opţional)

Pentru sos

30 g unt

250 g smântână

100 g caşcaval ras

2 ouă

sare

piper

Mod de preparare

Se fierb pastele în apă cu sare şi se scurg. Şunca se taie fâşii de 3-4 centimetri (costiţa afumată se taie cubuleţe şi se căleşte făr ulei, apoi se scurge pe un şervet de hârtie).

Pentru sos, se topeşte untul la foc mic, se adaugă smântâna şi caşcavalul ras, amestecând încontinuu. Se adaugă şi şunca sau costiţa, apoi pastele. Se mai lasă pe foc 3 minute, apoi se adaugă ouăle crude, se amestecă bine şi se opreşte focul. Se condimentează cu sare şi piper.

Pastele se servesc calde, ornate (opţional) cu ceapa verde tocată mărunt.

sursa foto: Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg