Paste cu şuncă şi sos de smântână

Pastele cu şuncă şi sos alb sau carbonara îţi pot aduce întotdeauna o bucăţică de Italie la tine acasă.
Ingrediente
250 g paste 150 g şuncă presată sau costiţă afumată 1 fir ceapă verde (opţional)
Pentru sos
30 g unt
250 g smântână
100 g caşcaval ras
2 ouă
sare
piper
Mod de preparare
Se fierb pastele în apă cu sare şi se scurg. Şunca se taie fâşii de 3-4 centimetri (costiţa afumată se taie cubuleţe şi se căleşte făr ulei, apoi se scurge pe un şervet de hârtie).
Pentru sos, se topeşte untul la foc mic, se adaugă smântâna şi caşcavalul ras, amestecând încontinuu. Se adaugă şi şunca sau costiţa, apoi pastele. Se mai lasă pe foc 3 minute, apoi se adaugă ouăle crude, se amestecă bine şi se opreşte focul. Se condimentează cu sare şi piper.
Pastele se servesc calde, ornate (opţional) cu ceapa verde tocată mărunt.
sursa foto: Shutterstock