Paste cu ton şi roşii

paste cu ton şi roşii jpeg

De Florii, faţă de reţetele tale clasice pentru prepararea peştelui, iată şi una de paste cu ton. De bune ce sunt, le vei face să dispară fierbinţi, fără teama de a-ţi arde cerul gurii!

De ce ai nevoie ca să prepari paste cu ton şi roşii:

2 linguri ulei

1 ceapă roşie, tocată

4 căţei de usturoi, tocaţi

2 conserve x 400 g roşii bucăţi

2 linguri capere, scurse şi spălate

3 linguri zeamă de lămâie

1/2 lingură ardei iute roşu tocat fâşii subţiri

sare şi piper, după gust

1/2 cană (110 g) pătrunjel tocat

2 conserve x 175 g ton bucăţi

450 g paste

Cum prepari paste cu ton şi roşii:

Pui la fiert pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Într-o tigaie mare încălzeşti la foc mediu ulei. Adaugi ceapa tocată şi căleşti 5-7 minute. În acest timp, toci usturoiul şi-l adaugi şi pe el. Pui şi roşiile şi amesteci, apoi reduci focul şi laşi să fiarbă în zeama roşiilor. După ce pastele au fiert, le scurgi. Adaugi caperele, ardeiul iute tocat şi zeama de lămâie şi amesteci ca să se combine. Toci pătrunjelul şi scurgi conservele de ton. 1-2 minute înainte de a se termina de fiert pastele, adaugi tonul şi pătrunjelul, păstrând puţin pătrunjel pentru ornare. Amesteci uşor pentru a combina. Adaugi sare şi piper, după gust. Când pastele au fiert, imediat amestecă-le uşor cu sosul. Opreşti focul şi laşi să stea circa 2 minute pentru a permite sosului să fie absorbit de paste şi să le dea savoare. Ornezi cu restul de pătrunjel şi serveşti imediat.

Sursa: https://www.honestandtruly.com

https://www.honestandtruly.com