Paste italiene cu ton
Atunci când te gândeşti la Italia, îţi vin în minte pastele şi pizza. Astăzi îţi arătăm cum se fac pastele italiene cu ton.
De ce ai nevoie pentru paste italiene cu ton
100 g făină
1 ou
1 praf de sare
1 conservă ton bucăţi în suc propriu
200 ml suc de roşii
1 ceapă
2 căţei de usturoi
2-3 linguri ulei
Cum se prepară paste italiene cu ton
Amesteci oul cu făina şi un praf de sare, frământând până se omogenizează şi obţii un aluat uşor de modelat. Întinzi o foaie şi tai făşii, de aproximativ 5 mm lăţime, pe care le laşi puţin la uscat.
Fierbi pastele în apă cu sare 7-8 minute şi le scurgi.
Căleşti în ulei ceapa tocată, iar cânde devine sticloasă pui căţeii de usturoi pisaţi, tonul scurs şi pasat şi sucul de roşii. Laşi să fiarbă 5 minute, adaugi pastele şi amesteci.