Paste pomodoro
Profită de roşiile savuroase şi proaspete care se mai găsesc în piaţă pentru a prepara minunatele paste pomodoro.
De ce ai nevoie pentru paste pomodoro
2 linguri ulei de măsline
1 ceapă mică
6 căei de usturoi
6 roşii
1 praf de sare
piper
1 praf pudră de ardei iute
busuioc
250 g paste
50 g parmezan
Cum se prepară pastele pomodoro
Toci ceapa şi o căleşti în ulei. Între timp pui pastele la fiert în apă cu sare. După ce ceapa devine uşor sticloasă, pui căţeii de usturoi şi-i laşi 1 minut, după care îi scoţi din tigaie. Descojeşti roşiile şi le toci cât mai mărunt, le pui în tigaie, asezonezi cu sare şi piper şi pudră de ardei iute după gust şi laşi până scade apa. Scurgi pastele şi le amesteci cu sosul de roşii. Pui busuiocul tocat şi presari înainte să serveşti pastele parmezan.
Sursa foto http://thecozyapron.com