Pateuri cu brânză şi caise din compot

pateuri cu branza si caise din compot jpeg

Zemoase şi parfumate, caisele sunt adevărate remedii dulci pentru o mulţime de boli şi pentru frumuseţe. O cură de două săptămâni, în care mănânci 500 de grame de caise zilnic, te va revigora şi-ţi va face plinul de vitamina şi de oligoelemente.

Ingrediente (8-10 porţii)

500 g aluat de foitaj 1 ou 250 g brânză de vaci 5 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat 60 g unt 1 gălbenuş 1 vârf de cuţit coajă de lămâie 6 jumătăţi de caise din compot

Cum se prepară

Foaia de aluat o întinzi puţin şi o tai în şase pătrate. Aduni marginile la centrul fiecărui pătrat de aluat, apeşi uşor ca să se lipească şi ungi cu ou bătut.

Mixezi brânza cu zahărul, untul topit, zahărul vanilat, gălbenuşul şi coaja de lămâie. Aşezi în fiecare centru al cuiburilor compoziţie de brânză şi deasupra pui câte o jumătate de caisă. Le aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le introduci în cuptorul preîn­călzit pentru 20-30 de minute, la foc potrivit.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg