„Pătrăţele“ cu brânză

patratele cu branza shutterstock 79410265 jpeg

dacă eşti în impas şi trebuie să prepari un aperitiv pentru o ocazie deosebită şi neprevăzută, iată soluţia salvatoare:

Ingrediente

1 pachet aluat patiserieâ 500 g brânză de oaie sau de capră 4 linguri smântână 2-3 ouă

Cum se prepară

Se fărâmiţează brânza sau se rade şi se amestecă cu smântâna şi cu albuşurile. Se întinde o foaie de aluat pe masa tapetată cu făină şi se taie dreptunghiuri. Cealaltă foaie se întinde puţin şi se taie dreptunghiuri egale cu primele, doar că la acestea se scoate mijlocul cu o formă mai mică.

Pe bucăţile de aluat mai mari se aşază brânză în mijloc. Marginile se ung cu gălbenuş bătut şi se aşază deasupra „rama” de aluat, care se presează uşor cu degetele, să se lipească de bază şi să împiedice scurgerea brânzei. Se ung pateurile cu gălbenuş bătut şi se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se coc în cuptorul preîncălzit circa 25-30 de minute, până devin aurii. Se servesc calde.

sursa foto: Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg