Penne all’Arrabbiata

penne all arrabbiata jpeg

“Arrabbiata” înseamnă nervos, supărat, mânios, iar denumirea este insipirată pornind de la gustul iute şi pişcător. este o reţetă simplă şi foarte rapidă, iar ingredientele, probabil, le ai deja în casă.

Ingrediente

2 linguri ulei de măsline 1 ardei iute, tocat 1 căţel usturoi, pisat 240 g roşii descojite şi tocate sare 200 g paste penne pătrunjel tocat parmezan sau brânză pecorino răzuită

Mod de preparare

Încinge uleiul într-o tigaie, la foc mediu. Adaugă usturoiul pisat şi ardeiul iute tocat şi sotează 1 minut. Adaugă roşiile, asezonează cu sare şi amestecă.

Lasă pe foc cam 15-20 de minute. Între timp, fierbi pastele în apă sărată, al dente, urmărind indicaţiile de pe ambalaj. Scurge-le şi pune-le peste roşii în tigaie.

Amesteci bine şi laşi 1 minut pe foc, apoi dai deoparte, presari părtunjel pe deasupra şi amesteci iar. Serveşti cu parmezan sau pecorino răzuit pe deasupra.

sursa: http://aseasyasapplepie.com