Pere în aluat

pere in aluat jpeg

Îmbracă aceste delicioase fructe ale toamnei, cu precădere, într-un aluat crocant.

Ingrediente 3 pere tari 200 ml vin roşu 500 ml apă 150 g zahăr tos 1 baton scorţişoară 50 g ciocolată amăruie 50 g alune de pădure 75 g unt topit 3 foi de plăcintă

Cum se prepară

Speli perele, le tai codiţele (pe care le păstrezi), le cureţi de coajă şi le scoţi seminţele. Pui la fiert vinul cu apa şi scorţişoara, iar când începe să fiarbă adaugi perele. Ai grijă ca ele să fie acoperite de lichid. Laşi până când se înmoaie. Opreşti focul şi le laşi să se răcească bine în vin.

Amesteci 50 g de unt topit cu ciocolata ruptă bucăţele şi cu alunele zdrobite. După ce omogenizezi bine ciocolata, umpli cu ea perele răcite. Tai cele trei foi de plăcintă în bucăţi atât cât să cuprindă fiecare pară în parte. Le ungi cu restul de unt, presari cu zahăr, înfăşori perele şi le pui codiţele păstrate. Repeţi până termini ingredientele. Dacă vrei, din aluatul rămas poţi decupa frunzuliţe pe care să le lipeşti pe fiecare pară în parte. Întinzi hârtie de copt într-o tavă şi aşezi perele. Le coci la temperatură mare, aproximativ 20 de minute.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg