Pere în foitaj

De sezon şi uşor de preparat, perele în foitaj sunt o alegere ideală pentru această zi de mijloc de octombrie.
Dificultate: mică Preparare: 40' Pentru 5 pere
Ai nevoie de
5 pere
1 l apă
250 g zahăr
3 linguri miere
sucul de la 1 lămâie
½ linguriţă scorţişoară
300 g aluat foitaj
Mod de preparare
Pui apa la fiert cu zahărul, mierea, sucul de lămâie şi scorţişoara. Când apa începe să clocotească, pui perele spălate şi descojite. Le laşi în apă până se înmoaie, apoi le scoţi, însă siropul îl mai ţii pe foc încă 20 de minute.
După ce perele s-au răcit, le tai partea de jos astfel încât să stea drepte pe platou. Ungi perele cu sirop şi le înveleşti în aluatul foietaj de la frigider. Cozile de pere le îmbraci în staniol pentru a nu se arde. Dai perele la cuptorul preîncălzit până când se rumeneşte aluatul. Se servesc cu dulceaţă.
sursa foto: Profimedia