Pere în foitaj

Pear pockets with cranberry sauce jpeg

De sezon şi uşor de preparat, perele în foitaj sunt o alegere ideală pentru această zi de mijloc de octombrie.

Dificultate: mică Preparare: 40' Pentru 5 pere

Ai nevoie de

5 pere

1 l apă

250 g zahăr

3 linguri miere

sucul de la 1 lămâie

½ linguriţă scorţişoară

300 g aluat foitaj

Mod de preparare

Pui apa la fiert cu zahărul, mierea, sucul de lămâie şi scorţişoara. Când apa începe să clocotească, pui perele spălate şi descojite. Le laşi în apă până se înmoaie, apoi le scoţi, însă siropul îl mai ţii pe foc încă 20 de minute.

După ce perele s-au răcit, le tai partea de jos astfel încât să stea drepte pe platou. Ungi perele cu sirop şi le înveleşti în aluatul foietaj de la frigider. Cozile de pere le îmbraci în staniol pentru a nu se arde. Dai perele la cuptorul preîncălzit până când se rumeneşte aluatul. Se servesc cu dulceaţă.

sursa foto: Profimedia



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg