Pere în sos de vin

Dacă vreţi un desert simplu şi mai rafinat, puteţi prepara acesre pere în sos de vin.
Ai nevoie de (2 porţii)
2 pere 200 ml apă 200 ml vin roşu demisec 1 baton de scorţişoară 100 g zahăr 1 lămâie 3 cuişoare 2 boabe de piper
Mod de preparare
Tai perele în partea de jos, astfel încât să aibă echilibru pentru a sta în farfurie şi le descojeşti. Pentru a nu-şi schimba culoarea cât timp prepari sosul, le pui într-un vas cu apă, în care storci câteva picături de lămâie.
Într-o cratiţă pui zahărul, apa, condimentele, câteva felii de lămâie şi fierbi amestecul 5 minute. Adaugi perele, vinul şi laşi pe foc 30 de minute. Încerci o pară cu o scobitoare şi, dacă este uşor moale, le scoţi pe o farfurie. Mai laşi sosul să fiarbă aproximativ 20 de minute până când se îngroaşă. Serveşti cu sos de vin.