Peşte cu ciuperci la cuptor

Bine preparat, combinat cu ingrediente care îi completează savoarea şi-i pun în valoare textura, peştele poate fi o alegere perfectă pentru oricare dintre mesele zilei.
Dificultate medie / Preparare: 50' / 4 porţii
Ingrediente:
700 g peşte alb, de preferat cod
200 g ciuperci champignon
15 g capere
2 crenguţe tarhon
200 g unt
sare, piper
½ căpăţână usturoi
1 linguriţă chili
50 g parmezan
½ linguriţă zeamă de limetă
Mod de prepare:
Amesteci 150 g de unt cu o crenguţă de tarhon tăiată, cu usturoiul pisat, cu zeama de limetă, cu chili şi laşi la o parte. Între timp, preîncălzeşti cuptorul la 200 °C.
Tai ciupercile în patru şi le prăjeşti până se înmoaie în amestecul de unt cu tarhon. Când sunt moi, adaugi caperele şi le laşi 2-3 minute. Presari sare şi piper, după gust şi mai ţii 10 minute să se combine aromele. Răstorni amestecul într-o tavă.
Asezonezi bucăţile de peşte cu sare şi piper, după gust şi le aşezi peste legume. Le ungi cu o bucată generoasă de unt rămasă şi le presari cu parmezan. Dai tava la cuptor 20 de minute. Serveşti mâncarea decorată cu cealaltă crenguţă de tarhon.
FOTO: Profimedia