Peşte cu sos de vin

Alături de o mămăliguţă caldă, aceste peşte cu sos de vin va fi alegerea ideală pentru o masă în familie.
De ce ai nevoie pentru peşte cu sos de vin
4 rondele de peşte
½ de lămâie tăiată felii
sare, piper
3 căţei de usturoi
1 lingură unt
150 g ciuperci
2 linguri făină
1 foaie dafin
1 ceapă medie tocată
200 ml vin alb
150 g supă de legume
250 ml smântână
1 lingură muştar
pătrunjel tocat
Cum se prepară peşte cu sos de vin
Asezonează peştele cu sare şi piper după gust, acoperă-l cu feliile de lămâie şi dă-l la frigider pentru 2 ore. Pune peştele într-o cratiţă cu foaia de dafin, apă cât să-l acopere şi condimente după gust şi fierbe-l 10 minute. Scoate-l şi pune-l pe un şervet de hârtie. În altă tigaie topeşte untul, adaugă ciupercile tăiate, făina şi găteşte 1 minut. Pune şi ceapa tocată şi mai lasă pe foc până devine uşor transparentă. Toarnă vinul şi amestecă bine, până se omogenizează sosul, după care toarnă supa de legume. După 5 minute pune smântâna, muştarul şi peştele. Condimentează cu sare şi piper şi lasă până se îngroaşă sosul. Serveşti alături de pătrunjel tocat.
Sursa foto http://karmelowy.pl