Peşte cu sos de vin

karp 1024x768 jpeg

Alături de o mămăliguţă caldă, aceste peşte cu sos de vin va fi alegerea ideală pentru o masă în familie.

De ce ai nevoie pentru peşte cu sos de vin

4 rondele de peşte

½ de lămâie tăiată felii

sare, piper

3 căţei de usturoi

1 lingură unt

150 g ciuperci

2 linguri făină

1 foaie dafin

1 ceapă medie tocată

200 ml vin alb

150 g supă de legume

250 ml smântână

1 lingură muştar

pătrunjel tocat

Cum se prepară peşte cu sos de vin

Asezonează peştele cu sare şi piper după gust, acoperă-l cu feliile de lămâie şi dă-l la frigider pentru 2 ore. Pune peştele într-o cratiţă cu foaia de dafin, apă cât să-l acopere şi condimente după gust şi fierbe-l 10 minute. Scoate-l şi pune-l pe un şervet de hârtie.  În altă tigaie topeşte untul, adaugă ciupercile tăiate, făina şi găteşte 1 minut. Pune şi ceapa tocată şi mai lasă pe foc până devine uşor transparentă. Toarnă vinul şi amestecă bine, până se omogenizează sosul, după care toarnă supa de legume. După 5 minute pune smântâna, muştarul şi peştele. Condimentează cu sare şi piper şi lasă până se îngroaşă sosul. Serveşti alături de pătrunjel tocat.

Sursa foto http://karmelowy.pl

http://karmelowy.pl