Piersici proaspete prăjite în aluat, cu glazură
Pufoase, moi şi umplute cu piersici proaspete, micuţele „friganele“ reprezintă un desert simplu şi rapid. Aceste piersici se prăjesc în doar 3 minute şi sunt învelite într-un aluat frumos şi pufos, rumenit pe toate părţile. Aluatul poate să aibă sau nu zahăr în compoziţie, după preferinţă. Dar glazura este cea care îi oferă gustul dulce. Încearcă şi tu reţeta pe care ţi-o prezentăm mai jos!
Ingrediente
130 g făină 1 linguriţă sare 1 linguriţă praf de copt 2 linguri zahăr ½ linguriţă scorţişoară 2 ouă 80 ml lapte 1 lingură unt topit 2 piersici proaspete, tăiate cubuleţe zahăr tos sau pudră, într-un bol ulei pentru prăjit
Pentru glazură
130 g zahăr
lapte, suficient cât glazura să capete o consistenţă lichidă
Mod de preparare
Cu un tel, combini făina, sarea, zahărul, scorţişoara şi praful de copt. Baţi separat ouăle, laptele şi untul topit. Încorporezi piersicile în aluatul acesta.
Încingi uleiul într-o tigaie. Cu un polonic, torni puţin aluat în uleiul fierbinte. Aluatul se va scufunda la început pe fundul tigăii, dar apoi se va ridica la suprafaţă. Prăjeşti aproximativ 2-3 minute, în funcţie de mărimea „friganelelor“. Le scoţi din ulei cu o paletă şi le laşi să se scurgă pe prosoape de hârtie.
Pentru glazură, amesteci laptele cu zahărul până când obţii consistenţa dorită. Treci bucăţile de aluat prin castronul cu amestecul de zahăr şi lapte. Acoperi cu glazură acest desert, după preferinţă.
Sursa + foto: bunnyswarmoven.net
Prăjitură cu jeleu de piersici