Pilaf cu ciulama de ciuperci

Povestea orezului a început în zona mlăştinoasă din China acum mai bine de 500 de ani. A ajuns apoi în India, persia, Irak şi Egipt, iar când exploatatorii portughezi l-au descoperit, l-au adus şi pe bătrânul continent, Europa. Există 25 de specii de orez, iar în prezent este a doua cea mai cultivată cereală din lume, după grâu. Iată o combinaţie perfectă de pilaf cu ciulama de ciuperci care ştim că este pe gustul vostru.
Pilaf cu ciulama de ciuperci - Ingrediente
250 g orez 600 ml supă de pui 500 g ciuperci 200 ml smântână 2 linguri făină 1 ceapă 2-3 linguri ulei sare piper 2 linguri apă
Pilaf cu ciulama de ciuperci - Mod de preparare
Fierbi orezul în supa de pui, până scade. Toci ceapa şi o căleşti în ulei. Pui ciupercile feliate şi laşi să fiarbă până scade zeama. Dizolvi făina în apă şi o pui peste ceapă, condimentând cu sare şi piper. Adaugi smântâna şi laşi până se îngroaşă sosul. Serveşti pilaful cu ciulama de ciuperci.