Pişcoturi

piscoturi fragede cu untura jpeg

Servite la gustare ori ca să îţi întâmpini prietenii la un pahar de şampanie, pişcoturile sunt cele mai potrivite.

Ingrediente

8 ouă 250 g făină 250 g zahăr zahăr pudră

Mod de preparare

Separi gălbenuşurile de al­buşuri. Freci gălbenuşurile cu 150 g de zahăr până devin o cremă. Baţi albuşurile spumă tare cu restul de zahăr, turnat în ploaie, apoi le încorporezi în gălbenuşuri. Amesteci uşor, de jos în sus, şi adaugi şi făina, treptat. Întinzi foaie de copt într-o tavă şi, cu un poş, formezi în tavă bastonaşe de mărime potrivită. Presari zahăr pudră şi le coci, la foc potrivit, în cuptorul încins în prealabil. Sunt gata când au căpătat o culoare uşor aurie. Le desprinzi de pe hârtia de copt cu vârful unui cuţit ascuţit.