Piure de cartofi la cuptor

Un preparat uşor şi săţios, reţeta de piure de cartofi la cuptor nu necesită prea mult timp pierdut în bucătărie, fiind de-a dreptul delicioasă. Serveşte-o cu o salată de vară sau friptură la grătar!
Ingrediente
150 ml lapte
50 g unt
250 g telemea
200 g bacon
1 kg cartofi
2 ardei graşi
2 linguri caşcaval ras
ceapă verde
Mod de preparare
Fierbi cartofii şi îi pasezi bine. Păstrezi apa în care au fiert. Îi amesteci cu unt şi lapte până obţii un piure. Încorporezi ardeii tăiaţi cubuleţe, baconul feliat, telemeaua rasă şi puţină zeamă păstrată, dacă amestecul este foarte uscat.
Aşezi într-un vas termorezistent, nivelezi şi presari deasupra caşcavalul. Dai la cuptor 10 minute, până ce caşcavalul se topeşte şi îşi schimbă culoarea. Serveşti cu ceapă verde tocată, opţional.
Sursa http://dinnersdishesanddesserts.com