Piure de cartofi la cuptor

piure de cartofi 1 jpeg

Un preparat uşor şi săţios, reţeta de piure de cartofi la cuptor nu necesită prea mult timp pierdut în bucătărie, fiind de-a dreptul delicioasă. Serveşte-o cu o salată de vară sau friptură la grătar!

Ingrediente

150 ml lapte

50 g unt

250 g telemea

200 g bacon

1 kg cartofi

2 ardei graşi

2 linguri caşcaval ras

ceapă verde

Mod de preparare

Fierbi cartofii şi îi pasezi bine. Păstrezi apa în care au fiert. Îi amesteci cu unt şi lapte până obţii un piure. Încorporezi ardeii tăiaţi cubuleţe, baconul feliat, telemeaua rasă şi puţină zeamă păstrată, dacă amestecul este foarte uscat.

Aşezi într-un vas termorezistent, nivelezi şi presari deasupra caşcavalul. Dai la cuptor 10 minute, până ce caşcavalul se topeşte şi îşi schimbă culoarea. Serveşti cu ceapă verde tocată, opţional.

Sursa http://dinnersdishesanddesserts.com