Plăcintă cu caise

placinta cu caise jpeg

Caisele sunt bogate în potasiu, fosfor, calciu, fier, zinc, vitamina A şi C sau B6. De asmenea, conţin fibre care ajută tranzitul intestinal, previn tulburările digestive, constipaţia sau apariţia ulcerului.

Ingrediente (1 tavă)

500 g foitaj 6 caise sau piersici din compot 1 linguriţă scorţişoară 3 linguri gem de caise 2 linguri nucă măcinată

Mod de preparare

Laşi fructele la scurs, după care le presari cu scorţişoară. Întinzi puţin foaia de aluat şi o tai în dreptunghiuri egale. Crestezi aluatul pe interior cu un chenar la 1 cm de margine, fără să-l tai de tot.

Amesteci gemul cu o linguriţă de apă caldă, ungi chenarul interior cu gem şi presari nucă măcinată. Aşezi fructele tăiate în patru în pătratul interior, le ungi cu gem şi aşezi dreptunghiurile în tavă, pe hârtie de copt.

Introduci tava în cuptorul încins 20-30 de minute. Dacă doreşti, le poţi presăra cu zahăr după ce s-au răcorit.