Plăcintă cu cârnaţi şi brânză

Din cârnaţii pe care i-ai făcut anul acesta poţi prepara o delicioasă tochitură, precum şi această plăcintă cu brânză.
De ce ai nevoie pentru plăcintă cu cârnaţi şi brânză
2 foi aluat foitaj
2 linguri ulei
4 cârnaţi afumaţi
250 g cremă de brânză, la temperatura camerei
1 ardei iute
1 ceapă
1 căţel de usturoi
sare
piper
1 ou, pentru uns
Cum se prepară plăcinta cu cârnaţi şi brânză
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Încingi uleiul în tigaie şi rumeneşti ceapa tocată, apoi adaugi ardeiul iute tocat şi usturoiul pisat. Mai ţii pe foc un minut, apoi adaugi cârnaţii afumaţi, cât mai bine tocaţi. Asezonezi cu sare şi piper, după gust şi laşi până când se pătrunde carnea, apoi dai deoparte şi ţii la răcorit.
Adaugi această compzoiţie în crema de brânză şi omogenizezi. Pui o foaie de aluat într-o tavă tapetată, pui umplutura, o nivelezi şi aşezi o doua foaie. Lipeşti bine marginile, ungi plăcinta cu ou şi o ţii la cuptor până când se rumeneşte.