Plăcintă cu carne de miel
Din resturile de carne care nu au intrat la friptură, poţi prepara o delicioasă plăcintă cu carne de miel.
De ce ai nevoie pentru plăcintă cu carne de miel
1 pachet foitaj
Pentru sos
75 g unt
1 ceapă
70g făină
1 praf de sare
piper
Pentru umplutură
500 g carne de miel, fiartă
400 ml supă de miel
100 g mazăre
1 morcov
7-8 ciuperci
2 cartofi
1 ou, pentru uns
Cum se prepară plăcintă cu carne de miel
Topeşti untul în tigaie şi căleşti ceapa 2-3 minute, până ce devine sticloasă. Adaugi făina şi după ce a dat câteva clocote, adaugi carnea de miel tocată şi legumele tocate. Torni supa şi laşi să fiarbă 10-15 minute, asezonând cu sare şi piper după gust. Pui într-o formă o foaie de aluat, inclusiv pe margini, aşezi umplutura şi pui deasupra cealaltă foaie de aluat decupată. Înţepi din loc în loc cu furculiţa şi o ungi cu ou. O ţii la cuptor până se rumeneşte.
Sursa foto http://thechurchcook.blogspot.ro/