Plăcintă cu carne de miel

placinta jpeg

Din resturile de carne care nu au intrat la friptură, poţi prepara o delicioasă plăcintă cu carne de miel.

De ce ai nevoie pentru plăcintă cu carne de miel

1 pachet foitaj

Pentru sos

75 g unt

1 ceapă

70g făină

1 praf de sare

piper

Pentru umplutură

500 g carne de miel, fiartă

400 ml supă de miel

100 g mazăre

1 morcov

7-8 ciuperci

2 cartofi

1 ou, pentru uns

Cum se prepară plăcintă cu carne de miel

Topeşti untul în tigaie şi căleşti ceapa 2-3 minute, până ce devine sticloasă. Adaugi făina şi după ce a dat câteva clocote, adaugi carnea de miel tocată şi legumele tocate. Torni supa şi laşi să fiarbă 10-15 minute, asezonând cu sare şi piper după gust. Pui într-o formă o foaie de aluat, inclusiv pe margini, aşezi umplutura şi pui deasupra cealaltă foaie de aluat decupată. Înţepi din loc în loc cu furculiţa şi o ungi cu ou. O ţii la cuptor până se rumeneşte.

Sursa foto http://thechurchcook.blogspot.ro/