Plăcintă cu cremă de smântână
O prăjitură cremoasă, dulce şi aromată, cam tot ce ţi-ai putea dori de la un desert.
De ce ai nevoie pentru plăcintă cu cremă de brânză
1 foaie aluat foitaj
200 g zahăr
100 g făină
1 praf de sare
450 ml smântână grasă
1 linguriţă esenţă de vanilie
2 linguri unt
1 praf scorţişoară
Cum se prepară plăcintă cu cremă de smântână
Tai foaia de aluat după forma de copt, inclusiv pe margini. Dai tava la rece pentru 30 de minute. Amesteci făina cu zahărul şi un praf de sare. Încorporezi făina în smântână, amestecând energic pentru a nu se forma cocoloaşe. Adaugi esenţa de vanilie şi torni compoziţia peste aluat, nivelezi şi presari scorţişoara. Dai tava la cuptor până ce prăjitura se rumeneşte pe margini, iar mijlocul este ferm. Laşi să se răcească înainte să porţionezi plăcinta.
Sursa foto http://www.thatskinnychickcanbake.com/