Plăcintă cu foitaj, spanac şi brânză de vaci

Servită rece, plăcinta cu spanac proaspăt şi brânză de vaci este unul dintre cele mai bune aperitive de primăvară.
De ce ai nevoie pentru plăcintă
370 g spanac
140 g brânză proaspătă de vaci
60 g parmezan
1 pachet aluat foitaj
4 ouă
sare
piper
Cum se prepară plăcinta
Fierbi spanacul în apă cu sare 5 minute, apoi îl scurgi şi-l toci. Amesteci brânza de vaci bine scursă cu parmezanul, adaugi spanacul, un ou, sare şi piper după gust şi omogenizezi.
Pui o foaie de aluat decongelată în formă şi îndepărtezi excesul de aluat de pe margini. Pui compoziţia, o nivelezi şi aşezi deasupra ouăle întregi sparte. Aşezi deasupra a doua foaie de aluat, o tai după forma vasului şi dai plăcinta la cuptor până când se rumeneşte.