Plăcintă cu mere şi dovleac, de post

Dacă îţi place combinaţia de mere cu dovleac, trebuie să încerci această plăcintă ideală pentru zilele de post, un deliciu la început de primăvară!
De ce ai nevoie pentru a pregăti plăcinta cu mere şi dovleac
500 g făină
1 plic praf de copt
esenţă de vanilie, după gust
700 g dovleac
5 mere
350 g zahăr
200 ml ulei
200 ml apă
5 linguri griş
zahăr pudră, după gust
Cum pregăteşti plăcinta cu mere şi dovleac
Încălzeşti cuptorul la 200 de grade. Amesteci într-un bol apa cu uleiul şi zahărul. Adaugi făina şi praful de copt şi frămânţi aluatul. Îl împarţi în două bucăţi. Laşi deoparte 10 minute. Dai merele la blender sau le tai bucăţele. Procedezi la fel şi cu dovleacul. Pui peste ele puţin zahpr pudră, după gust. Întinzi prima bucată de aluat şi o aşezi într-o tavă. Presari 3 linguri de griş uniform, apoi continui cu merele, dovleacul şi restul de griş. Întinzi şi a doua foaie de aluat peste ele. Înţepi cu furculiţa din loc în loc. Dai la copt 30-40 de minute. Serveşti imediat.
Sursa http://www.wineandglue.com