Prăjitură cu cacao şi cremă de iaurt

Cu siguranţă iaurtul nu este bun bumai mâncat ca atare sau în diverse sosuri. El poate fi folosit la prăjituri pentri diverse creme şi umpluturi. Dovada vie este chiar această prăjitură cu cacao şi cremă de iaurt.
Prăjitură cu cacao şi cremă de iaurt - Ingrediente
Pentru aluat 8 ouă 8 linguri de zahăr 8 linguri de făină 2 linguriţe de cacao
1 kg iaurt
100 g zahăr
2 plicuri cu gelatină
fructe, după gust şi sezon
Prăjitură cu cacao şi cremă de iaurt - Mod de preparare
Pentru aluat se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul şi se continuă baterea până ce se întăreşte ca pentru bezele. Se adaugă gălbenuşurile, se pun făina şi cacaua, amestecând uşor.
Aluatul se toarnă în tava aragazului unsă cu un pic de grăsime şi presărată cu făină şi se coace 30 de minute. Gelatina se prepară cum scrie pe pacheţel şi se amestecă în iaurt. Se potriveşte de dulce şi după ce blatul s-a răcit, se întinde crema de iaurt deasupra pandişpanului. Se dă la rece să se închege şi se serveşte decorată cu felii de fructe.