Prăjitură cu cacao şi cremă de iaurt

prajitura cacao crema iaurt jpeg

Cu siguranţă iaurtul nu este bun bumai mâncat ca atare sau în diverse sosuri. El poate fi folosit la prăjituri pentri diverse creme şi umpluturi. Dovada vie este chiar această prăjitură cu cacao şi cremă de iaurt.

Prăjitură cu cacao şi cremă de iaurt - Ingrediente

Pentru aluat 8 ouă 8 linguri de zahăr 8 linguri de făină 2 linguriţe de cacao

1 kg iaurt

100 g zahăr

2 plicuri cu gelatină

fructe, după gust şi sezon

Prăjitură cu cacao şi cremă de iaurt - Mod de preparare

Pentru aluat se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul şi se continuă baterea până ce se întăreşte ca pentru bezele. Se adaugă gălbenuşurile, se pun făina şi cacaua, amestecând uşor.

Aluatul se toarnă în tava aragazului unsă cu un pic de grăsime şi presărată cu făină şi se coace 30 de minute. Gelatina se prepară cum scrie pe pacheţel şi se amestecă în iaurt. Se potriveşte de dulce şi după ce blatul s-a răcit, se întinde crema de iaurt deasupra pandişpanului. Se dă la rece să se închege şi se serveşte decorată cu felii de fructe.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg