Prăjitură cu cafea şi brânză dulce

prajitura cu cafea si branza dulce jpeg

Cafeaua este, mai presus de toate, o băutură „ de plăcere“, fără prea multe pretenţii, la care să stai de vorbă cu prietenii. Dă uh plus de energie şi trebuie savurată în tihnă, de ce nu, chiar cu o prăjitură cu cafea şi brânză dulce.

Prăjitură cu cafea şi brânză dulce - Ingrediente

Pentru blat 4 ouă 100 ml lapte 150 g unt 200 g zahăr 350 g făină 50 g cacao 2 linguri cafea solubilă 1 praf de copt

200 g brânză dulce

100 g zahăr

1 lingură făină

2 ouă

1 esenţă de vanilie

Prăjitură cu cafea şi brânză dulce - Ingrediente - Cum se prepară

Se freacă zahărul cu gălbenuşurile, se încorporează untul moale şi se adaugă cacaua. Se toarnă laptele în care s-a dizolvat cafeaua solubilă, se pune făina cernută cu praful de copt, se amestecă şi la final se încorporează albuşurile bătute. Se amestecă brânza dulce cu zahărul, ouăle, făina şi esenţa de vanilie. Se toarnă trei sferturi din aluatul cu cacao într-o tavă mai mică unsă şi tapetată şi se dă la cuptor pentru 15 minute. Se scoate tava, se întinde (sau se pune cu lingura) crema de brânză, se tornă peste ea restul de aluat şi se dă din nou la cuptor pentru 30-40 de minute.