Prăjitură cu ciocolată albă

Chiar dacă vara s-a terminat demult, cu siguranţă ai păstrat câteva cireşe sau vişine la congelator. Uită-te să vezi ce delicatesă poţi prepara din ele şi cu ciocolată albă.
Ai nevoie de
Pentru blat
125 g unt
200 g ciocolată albă
3 ouă
300 g zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
150 g făină
1 lingură praf de copt
75 g cirese sau vişine congelate
50 migdale mărunţite
Pentru glazură
150 g ciocolată albă
15 g unt
40 g fulgi de migdale
50 g cireşe sau vişine
Pentru aluat topeşte untul şi ciocolata pe baie de aburi, după care lasă să se răcească câteva minute. Bate bine ouăle, adaugă zahărul vanilat şi zahărul şi amestecă bine. Încorporează ciocolata albă topită şi făina amestecată cu praful de copt. La sfârşit presară migdalele şi cireşele sau vişinele. Pune compoziţia într-o tavă cu hârtie de copt şi ţine-o la cuptor până trece testul scobitorii. Lasă blatul să se răcească.
Pentru glazură
Topeşte ciocolata şi untul pe baie de aburi. Când aproape s-a topit pune vişinele şi migdalele.Întinde glazura peste prăjitură.
Sursa foto http://sweetsoursavory.com