Prăjitură cu ciocolată albă

static squarespace com jpeg

Chiar dacă vara s-a terminat demult, cu siguranţă ai păstrat câteva cireşe sau vişine la congelator. Uită-te să vezi ce delicatesă poţi prepara din ele şi cu ciocolată albă.

Ai nevoie de

Pentru blat

125 g unt

200 g ciocolată albă

3 ouă

300 g zahăr

2 plicuri zahăr vanilat

150 g făină

1 lingură praf de copt

75 g cirese sau vişine congelate

50 migdale mărunţite

Pentru glazură

150 g ciocolată albă

15 g unt

40 g fulgi de migdale

50 g cireşe sau vişine

Pentru aluat topeşte untul şi ciocolata pe baie de aburi, după care lasă să se răcească câteva minute. Bate bine ouăle, adaugă zahărul vanilat şi zahărul şi amestecă bine. Încorporează ciocolata albă topită şi făina amestecată cu praful de copt. La sfârşit presară migdalele şi cireşele sau vişinele. Pune compoziţia într-o tavă cu hârtie de copt şi ţine-o la cuptor până trece testul scobitorii. Lasă blatul să se răcească.

Pentru glazură

Topeşte ciocolata şi untul pe baie de aburi. Când aproape s-a topit pune vişinele şi migdalele.Întinde glazura peste prăjitură.

Sursa foto http://sweetsoursavory.com

http://sweetsoursavory.com